Ještě nejste naším registrovaným zákazníkem? Zaregistrujte se a získejte zdarma e-book, který Vám pomůže udržet oblečení stále jako nové.
Zákaznická podpora
+420 608 330 123
(Po-Pá, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.cz
Potisk a výšivka
+420 739 054 455
(Po-Pá, 7-15:30)
potisk@dobrytextil.cz
Nakupte ještě za 2 000 Kč
a dopravu máte zdarma

Poradna 17. 8. 2022

Jaká je mladá móda nejen Generace Z?

Když je člověk mladý, může si obléct téměř vše. Fantazii se v oblékání meze nekladou a v nízkém věku nejsou v módě prakticky žádné bariéry. Jaké jsou letošní trendy v oblečení nejen pro Generaci Z?


Mladá módaUdržitelná móda je základ

Móda pro dívky

Móda pro chlapce

Bavlněné klobouky ke každému outfitu

 

Je nutné dodat, že módní styl je důležitý, ale hlavní roli hraje mezi mladými kvalita a udržitelnost. Což je naprosto správně a dáváme za to palec nahoru. Mladí raději investují do kvalitnějších kousků z přírodních nebo recyklovaných materiálů a cizí jim není ani společenská odpovědnost při výrobě, takže dokáží zohlednit certifikáty, jakým je například Fairtrade. V tomto směru by se od nich měly inspirovat i jiné generace, které třeba ještě nenesou žádné speciální označení.

Celkově se v módě vrací styl barevný, vyzývající k odvážnosti a idividualitě. V kurzu jsou také pruhy. Znovu se do módy dostávají kožené bundy, které mohou být hladké, ale i ozdobené cvočky. Barvou roku je letos very peri, která je univerzálně kombinovatelná a slušivá.

 

A z jakého oblečení tedy vybírat?

FairTrade oblečení, biobavlna a recyklované materiály - zkrátka UDRŽITELNÁ MÓDA.

 

Udržitelná móda

Je taková, která zbytečně nezatěžuje životní prostředí, je z přírodních nebo recyklovaných materiálů a nezanedbává ani sociální odpovědnost při výrobě. Máte u ní jistotu, že zaměstnanci, kteří toto oblečení šijí, mají svá práva a nejsou otroky. Pokud Vám na přírodě i lidech opravdu záleží, začněte se na oblečení dívat po certifikátech.

Dívčí móda

Svůj návrat hlásí také minisukně, džíny s nízkým pasem a dokonce "zvonáče". K těm všem se skvěle hodí barevné topy, které mohou být jednobarevné nebo ozdobené motivy dětských obrázků nebo zvířecími motivy. Stále jsou trendy i crop topy, oversize trička, mikiny i šaty. Svůj prim letos hrají především výrazné barvy.

Stále je trendy i oversize móda. Outfit se pak dá oživit pomocí nejrůznějších doplňků, které doladí celkový vzhled.

 

Crop topy a crop top mikiny

Hodí se ke kalhotám, šortkám a sukním s vysokým pasem, jsou skvělé na cvičení. Působí svěže, mladistvě a navíc jsou pohodlné.

Crop topy

 

Šaty a sukně

Nejpohodlnější letní oblečení jsou šaty a sukně. Sukně na sport i volný čas, ležérní šaty s nádechem elegance. Příjemné materiály a velký výběr barev i různých střihů pro jedinečný osobní styl.

Šaty a sukně

 

Legíny

Legíny už dávno nejsou vyhrazené jen pro sportovní vyžití. V moderních můžete vyrazit i do města. Skvěle ladí dohromady s dlouhými tričky nebo mikinami. Skvělé jsou třeba i obyčejné bavlněné legíny.

Legíny

 

Trička

Jsou trendy bez ohledu na věk, ale k mladé módě rozhodně patří. Dokonale se párují s dalšími díly oblečení a proto jich není nikdy dost. Velký výběr barev je základ, který ocení každá žena, dívka či slečna.

Trička

 

Chlapecká móda

U chlapců letos frčí džínové šortky, dvoudílné teplákové soupravy a především bavlněné klobouky. Stejně jako u dívek je kladen důraz především na kvalitu materiálu a udržitelnost. Bavlněné kraťasy, všechny střihy triček a dvoudílné sety jsou zkrátka nutností. Do módy se vrací taktéž barevné košile s výraznými motivy a vzory.

 

Prodloužená trička

Prodloužená trička se těší oblibě už několik let a není tomu jinak ani teď. Jsou totiž nejen velmi pohodlná, ale především také praktická. Nevyhrnují se a navíc skvěle vypadají. Perfektně vypadají v kombinaci s džíny, ale skvěle ladí i s mnohem ležérnější a sportovnější módou v podobě moderních tepláků.

Dlouhá trička

 

Mikiny

Mikiny z módy nevyjdou nikdy, na výběr je obrovské množství střihů, materiálů i barev. Dají se sladit s jakýmkoli outfitem, zahřejí a přitom jsou skladné, takže není problém si je vzít s sebou do batohu.

Mikiny

 

Barevné košile

Elegantní i ležérní - obě tyto věci v sobě spojují košile, které mohou být v pestrých barvách, džínové, flanelové nebo velmi pestré vzorované. Jsou perfektní pro každého mladého muže, který chce zazářit ve společnosti.

Barevné košile

 

Sportovní oblečení

Pohodlí - slovo, které vystihuje vše, co o sportovním oblečení potřebujete vědět. Nezáleží, zda zvolíte volné teplákové kraťasy, slim fit tepláky, které zvýrazní postavu, nebo tepláky v klasickém střihu. Ve všech se budete cítit skvěle a kdo se skvěle cítí, skvěle i vypadá. Tepláky se dají sladit s mnoha stylovými kousky, takže ani nemusíte vypadat jako byste se zrovna vrátili z posilovny.

Tepláky a kraťasy

 

Bavlněné klobouky

jsou v roce 2022 naprostým základem šatníku Generace Z, oblíbila si ho především mužská část, ale hojně ho nosí i ta ženská. Dostal anglické pojmenování "bucket hat" a bez něj není žádný outfit kompletní.

Bucket hat

 

 
 

Líbil se vám článek?
Sdílejte jej s přáteli

Rubrika

Poradna



Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková

Do společnosti Dobrý textil jsem nastoupila už v roce 2017. Nejdříve jsem začala pracovat jako součást zákaznické podpory a vyřizovala jsem také objednávky. Postupně jsem se ale stále více začala věnovat psaní článků na blog a správě produktů. Nakonec jsem tedy zákaznickou podporu opustila a naplno se nyní věnuji produktovému managementu a marketingu.



Komentáře

Zatím žádné názory


Napsat komentář





Články, které by vás mohly zajímat 9

Co vám nesmí letošní jaro chybět v šatníku?

Co vám nesmí letošní jaro chybět v šatníku?

Také se těšíte na teplé sluneční paprsky, které vás na jaře zahřejí na těle i na duši? A chcete je přivítat v novém…

Číst více

Co si obléct na jógu?

Co si obléct na jógu?

Je cvičení jógy vaším způsobem, jak si příjemně zacvičit a protáhnout své tělo nebo rovnou celou životní filosofií? Pro…

Číst více

Jak prodloužit životnost oblečení ve vašem šatníku?

Jak prodloužit životnost oblečení ve vašem šatníku?

Stává se vám, že nové oblečení dlouho nevydrží? Ztrácí svou barvu, srazí se, vytahá se nebo je jinak opotřebené?…

Číst více

Jak vyčistit skvrny od rajčat?

Jak vyčistit skvrny od rajčat?

Rajčata patří mezi nejoblíbenější zeleninu. V létě jsou sladká, voňavá a osvěžující. Hodí se do salátů, jsou skvělé ke…

Číst více

Ekologické praní? Jednoduché, účinné a šetrné především k vám

Ekologické praní? Jednoduché, účinné a šetrné především k vám

Možná už jste toho o ekologickém praní slyšeli víc než dost, ale zatím jste neměli odvahu některý z eko prostředků…

Číst více

Jak kombinovat barvy oblečení?

Jak kombinovat barvy oblečení?

Máte rádi barevné outfity, ale nejste si jistí, zda se k sobě barvy hodí? Máme jednoduchý návod, jak sladit různé…

Číst více

Jak se obléct do deště?

Jak se obléct do deště?

Prší a vy přesto musíte ven? Bojíte se, že vás déšť zastihne během procházky přírodou? Buďte připravení a zůstaňte v…

Číst více

Jak nosit čepici?

Jak nosit čepici?

Jsou čepice vaším oblíbeným módním doplňkem? Nebo máte pocit, že vám žádná na hlavě nesluší? Může to být špatným…

Číst více

Máte kvalitní oblečení do přírody?

Máte kvalitní oblečení do přírody?

Kdo se chystá vyrazit do přírody, měl by mít na sobě kvalitní oblečení a obuv, díky kterým ho nepřekvapí žádné počasí.…

Číst více