Jarní akce! Doprava na PPL ParcelShop ZDARMA!
Ještě nejste naším registrovaným zákazníkem? Zaregistrujte se a získejte zdarma e-book, který Vám pomůže udržet oblečení stále jako nové.
Zákaznická podpora
+420 608 330 123
(Po-Pá, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.cz
Potisk a výšivka
+420 739 054 455
(Po-Pá, 7-15:30)
potisk@dobrytextil.cz
K tomuto nákupu získáváte
DOPRAVU ZDARMA

Poradna 16. 2. 2018

Pracujte pohodlně aneb jak vybrat správné montérky

Jak praví známe české přísloví: „Bez práce nejsou koláče.“  Ačkoli si ony pomyslné koláče musíte tvrdě zasloužit, neznamená to, že se při tom nemůžete cítit pohodlně a příjemně. Tedy alespoň co se oblečení týče. Proto je potřeba si umět správně vybrat. Pokud si nejste jistí, mohl by Vám tento krátký článek usnadnit rozhodování.


  1. Pracujte pohodlně aneb jak vybrat správné montérkyPracovní prostředí
  2. Materiál
  3. Typ montérek
  4. Velikost
  5. Výrobce Ardon
  6. Výrobce Canis
  7. Výrobce Cerva
  8. Firemní potisk

Při výběru montérek je určitě dobré řídit se parametry jako jsou:

Prostředí

Důležitým kritériem pro výběr pracovního oblečení je, v jakém prostředí ho budete používat. Pokud se pohybujete převážně ve vnitřním prostředí, určitě využijete některé z našich klasických montérek vhodných do běžného každodenního provozu. Leckomu se ovšem může stát, obzvláště v létě, že je v dílně neúnosné horko. Doporučujeme zkusit pracovní kraťasy a vyvarovat se tak věčnému ohrnování nohavic. Další kategorií jsou pracovní oděvy pro svářeče a kováře.

Naopak v zimních měsících nebo v permanentně chlazeném pracovním prostředí, vybírejte z námi nabízených zateplených pracovních oděvů. Na částečné zahřátí hlavně zádových partií, mohou postačit i vesty.

Materiál

Montérky se vyrábí ve většině případů ze směsového materiálu, kde se v různém poměru vyskytují bavlna a polyester, z čisté bavlny nebo z kombinace moderních materiálů. Často se objevuje i příměs elastanu, která pak umožňuje volnost pohybu při jakékoli práci. Prohlédněte si pružné pracovní oblečení nebo pracovní oblečení z 100% bavlny.

Typy montérek

Podle praktičnosti nebo čistě z komfortních důvodů si můžete zvolit mezi montérkami do pasu, komplety, kombinézami nebo si vyberte montérky s laclem - kvalitní a pevné.

Montérky do pasu R8ED Montérky s laclem VISION Pánská montérková souprava JARDA Pracovní kombinéza CXS LUXY ROBERT
Do pasu S laclem Komplety Kombinézy

 

Správná velikost

U každého našeho pracovního oblečení můžete najít orientační velikostní tabulku. Než si danou velikost vyberete, měli byste se důkladně změřit. U čeho přesně bude potřeba zjistit délku či šířku, se dozvíte také v dané tabulce.

Pohodlně především

Pokud musíte být v práci často nebo dlouho na kolenou, může pro vás být jedním z důležitých faktorů při výběru možnost vložit nákoleníky. V tomto případě doporučujeme vybírat z řad VISION, 4TECH, R8ED, NEON, 4XSTRETCH, URBAN+, ARDON SUMMER, SIRIUS, ORION, STRETCH, NAOS, EMERTON, DAYBORO, CREMORNE, HANS a STANMORE.

 

Řady montérek

Výrobce: ARDON

Společnost ARDON SAFETY s.r.o. je výrobcem pracovního oblečení a ochranných pracovních pomůcek. Výrobky značky ARDON® jsou kvalitní, pohodlné, funkční, moderní a jsou za příznivé ceny. Zohledňováný jsou požadavky zákona na ochranu zdraví při práci, pohodlí i zdravotní nezávadnost, ale neopomíjí se ani design. K výrobě jsou též používané špičkové moderní materiály a technologie. Díky tomuto zboží se můžete při práci cítit bezpečně a pohodlně zároveň. V nabídce tohoto výrobce je nejen oblečení pracovní, ale také na volný čas.

COOL TREND

Tradiční kolekce oblečení spojující kvalitu materiálu z 100% bavlny, pohodlí a zajímavý design. Bavlna je materiálem přírodním a je význačná svou pevností, savostí a komfortem při nošení. U této řady můžete najít dvojité prošívání v kontrastní barvě, reflexní detaily pro větší bezpečnost, zaoblené linie kapes, zdvojené partie kolen a multifunkční kapsy na nářadí. Vyrábí se v mnoha barevných kombinacích s kontrastní doplňkovou barvou. Součástí této kolekce jsou i dámské a dětské montérky, vesta, šortky a zimní zateplená řada.

Montérky do pasu COOL TREND Montérky s laclem COOL TREND Pracovní blůza COOL TREND Pracovní kraťasy COOL TREND Pracovní vesta COOL TREND
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy Vesta

 

VISION

Tato řada má výrazný sportovní styl s vertikálními liniemi. Obsahuje mnoho technických detailů jako třeba možnost nastavení šířky rukávů blůzy nebo odvětrávání zadního dílu blůzy. U kalhot je zvýšený zadní díl pasu s pružnými vsadkami po stranách, anatomicky tvarované záševky, možnost vložení výztuhy v oblasti kolen či vrstvené kapsy. Blůza a kalhoty společně vytváří krásný komplet. Z této kolekce si můžete pořídit i letní kraťasy a vestu.

Montérky do pasu VISION Montérky s laclem VISION Montérková blůza VISION Pracovní kraťasy VISION Pracovní vesta VISION
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy Vesta

 

4TECH

Pracovní oblečení s lehce sportovním střihem, multifunkčními kapsami a reflexními prvky pro zvýšení bezpečnosti. Zajímavě je řešena kapsa u légy hlavního zipu, trendy prošití sedla či reflexní prvky na zadním dílu a rukávech. Kromě kalhot a blůzy nabízí tato kolekce i kraťasy a vestu.

Montérky do pasu 4TECH Montérky s laclem 4TECH Pracovní blůza 4TECH Pracovní kraťasy 4TECH
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

 

R8ED

Prémiová kolekce spojující funkčnost a skvělý design. Vyznačuje se drobnými detaily, jako jsou reflexní prvky a dekorativní vzory. Svým ergonomickým střihem, technologicky propracovanými detaily a špičkovým designem odpovídá nejvyššímu standardu firemní prezentace. Při výrobě byly použity nejkvalitnější materiály, takže si oblečení zachovává své vlastnosti i při velké pracovní zátěži. Tato řada reprezentuje moderní trendy profesního odívání, a přesto dbá na pohodlí. V nabídce jsou kalhoty do pasu, s laclem, blůza i kraťasy.

Montérky do pasu R8ED Montérky s laclem R8ED Montérková blůza R8ED Pracovní kraťasy R8ED
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

 

NEON

Designově zdařilá kolekce, která díky ergonomickému střihu vždy sluší a skvěle padne. Vyrábí se z kvalitní tkaniny, která je vysoce odolná proti protržení. Pro vyšší bezpečnosti při práci se vyrábí v kombinaci s výraznou neonovou barvou a reflexními prvky, takže budete vždy dobře vidět.

Montérky do pasu NEON Montérky s laclem Pracovní blůza NEON Pracovní kraťasy NEON
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy 3/4 kalhoty

 

URBAN+

Moderní a designová kolekce s ergonomicky tvarovaným vyštíhleným střihem, který perfektně padne na tělo. Namáhané části jsou vyrobeny z inovativního strečového materiálu TABIFLEX®, který zaručuje maximální volnost pohybu i při nejnáročnější práci. Zároveň je však robustní a extrémně odolný proti oděru i roztržení. Praktická je i vodoodpudivá úprava a blůza i kalhoty jsou navíc vybavené odvětráváním na zip.

Montérkové kalhoty URBAN+ Montérky s laclem URBAN+ Montérková blůza URBAN+ Pracovní kraťasy URBAN+
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy
SUMMER

Moderní lehké montérky z příjemného a prodyšného materiálu umožňují cirkulaci vzduchu a proto jsou vhodné i na horké letní dny. Jsou ergonomicky tvarované, skvěle padnou na tělo a přizpůsobí se pohybu při práci.

Montérky do pasu ARDON®SUMMER Montérky s laclem ARDON®SUMMER Montérková blůza ARDON®SUMMER Pracovní kraťasy ARDON®SUMMER
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy
4XSTRETCH

Kolekce 4Xstretch® je vyrobená ze speciální bavlněné strečové tkaniny Amalytton®. Ta byla vyvinutá pomocí nejmodernějších technologií tkaní bavlny a garantuje příjemné nošení a vynikající technické parametry. Oblečení z kolekce 4Xstretch® má navíc funkční vsadky ze strečové tkaniny Tabiflex®, která se natahuje do všech 4 směrů, je extrémně odolná proti oděru a roztržení a umožňuje tak ještě vyšší komfort a flexibilitu i při náročných fyzických aktivitách. Oblečení se dokonale přizpůsobí pohybu díky preciznímu ergonomickému slim fit 3D střihu. Inovativní materiály pak zaručují, že je pružné, prodyšné a zároveň plně funkční. Prostorné multifunkční kapsy poskytují dostatek prostoru pro nářadí, mobilní telefon a další cennosti. Oblečení je také vybavené reflexními a hi-vis doplňky, které zvyšují viditelnost a tím i bezpečnost za zhoršených světelných podmínek. Na tyto pracovní oděvy je možné natisknout i vyšít firemní logo.

Pracovní kalhoty do pasu 4Xstretch Pracovní kalhoty s laclem 4Xstretch Pracovní blůza 4Xstretch Pantaloni scurți de lucru 4Xstretch
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

Výrobce: CANIS (CXS)

Společnost CANIS SAFETY a.s. vznikla v roce 1993 jako sdružení dvou fyzických osob a v roce 2003 se stala akciovou společností. Je předním českým výrobcem, dovozcem a také distributorem ochranných pracovních prostředků a pomůcek, které zajišťují bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Společnost také vyvíjí a produkuje vlastní volnočasový a pracovní sortiment pod značkou CXS. Mimo jiné je ale i distributorem prestižních evropských značek. Jejich výrobky jsou kvalitní a to za velice příznivé ceny.

Pořiďte si kvalitní a pohodlné montérky od výrobce Canis safety - Pracovní oděvy CXS za výhodné ceny.

ORION

Tradiční kolekce tohoto výrobce, která je stále vylepšována. Pro větší bezpečnost jsou ve švech všité reflexní výpustky. Tyto pracovní oděvy mají promyšlené zpracování, dvojité prošívání, několik kapes na každé části oděvu a širokou škálu barevných provedení. V kolekci najdete kalhoty do pasu, s laclem, blůzu, kraťasy, vestu i kombinézu. Kalhoty mají možnost vložení nákoleníků. 

Montérkové kalhoty ORION TEODOR Montérkové kalhoty s laclem ORION KRYŠTOF Pracovní blůza ORION OTAKAR Pracovní kraťasy ORION DAVID Pracovní kombinéza ORION ADRIAN
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy Kombinéza

 

SIRIUS

Tato kolekce se skládá ze dvou řad. Jedná se o řadu BRIGHTON, která doplňuje černé a šedé materiály výraznou žlutou, oranžovou nebo červenou barvou. Tyto zde nejsou pouze z důvodu oživení, ale hlavně pro zvýšení viditelnosti a tím i bezpečnosti. Řada SIRIUS se vyrábí hlavně z šedo-černého materiálu se zelenými nebo oranžovými doplňky. Celá kolekce se vyznačuje spoustou multifunkčních kapes, aby byly vhodné pro každou profesi. Kalhoty mají možnost vložení nákoleníků. 

Kolekce Sirius Brighton

Pracovní kalhoty SIRIUS BRIGHTON Pracovní kalhoty s laclem SIRIUS BRIGHTON Montérková blůza SIRIUS BRIGHTON Pracovní kraťasy SIRIUS BRIGHTON
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

Kolekce Sirius

Pracovní kalhoty SIRIUS NIKOLAS Pracovní kalhoty s laclem SIRIUS TRISTAN Montérková blůza SIRIUS LUCIUS Pracovní kraťasy SIRIUS ELIAS
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy
CXS LUXY

Tato řada má již 2 kolekce, klasická CXS LUXY s dlouholetou tradicí nabízí mnoho produktů a barevných provedení. Pracovní oděvy z této kolekce jsou vyrobeny ze 100% bavlněného kepru. Novější řada CXS LUXY BRIGHT je obohacena o reflexní pruhy, díky kterým je zaručena dostatečná viditelnost a větší bezpečnost při práci. Řada CXS LUXY se skládá z kalhot do pasu, s laclem, blůzy, kraťasů a kombinézy. Řada CXS LUXY BRIGHT pak obsahuje kalhoty do pasu, s laclem a blůzu.

Pracovní kalhoty CXS LUXY JOSEF Pracovní kalhoty s laclem CXS LUXY ROBIN Montérková blůza CXS LUXY EDA Pánské pracovní kraťasy CXS LUXY TOMÁŠ Pracovní kombinéza CXS LUXY ROBERT
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy Kombinéza

 

CXS PHOENIX

Kolekce těchto montérek se vyrábí z velmi prodyšného materiálu, který je navíc odlehčený. Díky tomu jsou tyto montérky pohodlné i v teplých letních dnech. Doporučujeme je nejen pro práci v létě, ale jsou vhodné také do celoročně vytápěných prostor s vyšší teplotou.

Pracovní kalhoty CXS PHOENIX CEFEUS Pracovní kalhoty s laclem CXS PHOENIX CRONOS Pracovní blůza CXS PHOENIX PERSEUS Pracovní kraťasy PHOENIX ZEFYROS
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

 

CXS STRETCH

Tato kolekce klade největší důraz na pohodlí při práci. Materiál s přídavkem elastanu zaručuje, že jsou oděvy flexibilní, pružné a nevytahují se. Umožňují volný pohyb téměř při jakékoli pracovní činnosti. Za povšimnutí stojí také moderní barvy kombinované s černými a žlutými doplňky, pohodlný střih a detailně propracované kapsy. Tato kolekce sestává z kalhot do pasu, s laclem, blůzy a kraťasů. Kalhoty mají možnost vložení nákoleníků. 

Montérkové kalhoty do pasu CXS STRETCH Montérkové kalhoty s laclem CXS STRETCH Montérková blůza CXS STRETCH Pracovní kraťasy CXS STRETCH
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy
CXS NAOS

Pracovní oděvy jsou vyrobené z kvalitního a velmi pružného materiálu 4-way stretch s vysokým obsahem nylonu, který zaručuje rychlé schnutí. Díky své pružnosti, pohodlí a odolnosti jsou tyto kalhoty vhodné pro použití téměř v jakémkoli odvětví, kde je kladem důraz na volnost pohybu. Namáhané části jsou zesílené certifikovaným materiálem CORDURA®.

Pracovní kalhoty CXS NAOS Pracovní blůza CXS NAOS Pracovní kraťasy CXS NAOS
Montérky do pasu Pracovní blůza Kraťasy
MODRÁ KLASIKA

Pro ty, kteří dávají přednost staré dobré klasice a nepožadují žádné specifičtější materiály a vlastnosti, jsou ideální klasické modré bavlněné montérky zvané též "modráky"

Pánské pracovní kalhoty MIREK Pánské pracovní kalhoty s laclem FRANTA Pánská pracovní blůza MIREK Pánská montérková souprava JARDA
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Komplet

 

Výrobce: CERVA

CERVA GROUP je už od roku 1991 symbolem bezpečnosti a pohodlí při práci. Vyvíjí ochranné pomůcky na míru každé profesi. Obléká pracovníky od hlavy až k patě, klade důraz na bezpečnost a pohodlí na míru každé profesi a neustále se vyvíjí dopředu. Snaží se poskytnout maximální bezpečí a přispívá k ochraně toho nejdůležitějšího, co máme - lidského zdraví.

EMERTON

Jedna z nejprodávanějších kolekcí výrobce Cerva, která vyniká svou vysokou odolností a pohodlným střihem. Je vhodná i pro náročné pracovní podmínky. Kalhoty mají možnost vložení nákoleníků. V kolekci si můžete vybrat z klasických oblíbených barev nebo moderního maskáčového provedení. V této kolekci můžete zakoupit i zimní variantu oděvů.

Montérky do pasu EMERTON Montérky s laclem EMERTON
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy Kombinéza Vesta

DAYBORO

Pracovní oděvy z této kolekce jsou vyrobené z pružného materiálu, který umožňuje maximální komfort při jakémkoli pohybu. Mají moderní střih a délka kalhot se dá prodloužit až o 5 cm. K dispozici je i mikina, softshellová bunda a zimní bunda ve stejném designu.

Pánské montérky do pasu DAYBORO Pánské montérky s laclem DAYBORO Pánská pracovní blůza DAYBORO Pánské pracovní kraťasy DAYBORO
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

STANMORE

Vysoce odolné a pohodlné pracovní oblečení z 100% bavlny s celokovovými zipy a druky. Pro lepší viditelnost a větší bezpečnost mají také reflexní doplňky. U kalhot je možnost vložení nákoleníků.

Montérky do pasu STANMORE Montérky s laclem STANMORE
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

NEURUM

Velice moderní kolekce vyrobená z inovativního pružného materiálu, který zaručuje pohodlí při jakékoli práci. Skvěle vypadá také díky zúženému střihu a sníženému pružnému pasu kalhot. V rámci kolekce si můžete vybrat z klasického designu v řadě Classic nebo moderního maskáčového provedení v řadě Camouflage. V této kolekci je zastoupené také oblečení v džínovém provedení v řadě Denim. V této kolekci jsou i specifické kalhoty a 3/4 kalhoty z řady Performance - ta je ze speciálního funkčního a extra pružného materiálu.

Pánské pracovní kalhoty NEURUM CLASSIC Pracovní blůza NEURUM CLASSIC Pracovní blůza s kapucí NEURUM CLASSIC Pracovní kraťasy NEURUM CLASSIC
Montérky do pasu Pracovní blůza bez kapuce Pracovní blůza s kapucí Kraťasy

CREMORNE

Kolekce tohoto pracovního oblečení je díky vysokému obsahu bavlny velmi příjemná na nošení. Zároveň jsou oděvy také prodyšné a stálobarevné. Délka nohavic se dá prodloužit až o 5 cm. V této kolekci je k dispozici i zimní provedení.

Montérky do pasu CREMORNE Montérky s laclem CREMORNE Pracovní blůza CREMORNE Pracovní kraťasy CREMORNE
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza Kraťasy

FF HANS

Kvalitní bavlněné pracovní oblečení klasického střihu v moderním provedení s možností vložení nákoleníků. Délka nohavic se dá prodloužit až o 5 cm. 

Pánské pracovní kalhoty FF HANS Pánské pracovní kalhoty s laclem FF HANS Pánská pracovní blůza FF HANS
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza

MAX SUMMER

Kolekce tohoto pracovního oblečení je vyrobená z odlehčeného materiálu z 100% bavlny. Díky tomu se budete cítit příjemně i v teplejších dnech nebo ve vytápěném prostředí. Tato kolekce je k dostání i v dámském provedení.

Pánské pracovní kalhoty MAX SUMMER Pánské pracovní kalhoty s laclem MAX SUMMER Pánská pracovní blůza MAX SUMMER
Montérky do pasu Montérky s laclem Pracovní blůza

Potisk

Ať už si vyberete jakékoli pracovní oblečení, můžete si ho u nás nechat potisknout nebo si na něj nechat vyšít třeba logo Vaší firmy. Reklamní textil - Oblečeme vás i vaši firmu.

 

Doufáme, že byl pro vás tento článek užitečný a pomůže vám vybrat ty nejvhodnější pracovní oděvy a ochranné pracovní pomůcky.

 
 
 
 

Líbil se vám článek?
Sdílejte jej s přáteli

Rubrika

Jak se obléct? Poradna



Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková

Do společnosti Dobrý textil jsem nastoupila už v roce 2017. Nejdříve jsem začala pracovat jako součást zákaznické podpory a vyřizovala jsem také objednávky. Postupně jsem se ale stále více začala věnovat psaní článků na blog a správě produktů. Nakonec jsem tedy zákaznickou podporu opustila a naplno se nyní věnuji produktovému managementu a marketingu.



Komentáře

Zatím žádné názory


Napsat komentář





Články, které by vás mohly zajímat 9

Co vám nesmí letošní jaro chybět v šatníku?

Co vám nesmí letošní jaro chybět v šatníku?

Také se těšíte na teplé sluneční paprsky, které vás na jaře zahřejí na těle i na duši? A chcete je přivítat v novém…

Číst více

Co si obléct na jógu?

Co si obléct na jógu?

Je cvičení jógy vaším způsobem, jak si příjemně zacvičit a protáhnout své tělo nebo rovnou celou životní filosofií? Pro…

Číst více

Jak prodloužit životnost oblečení ve vašem šatníku?

Jak prodloužit životnost oblečení ve vašem šatníku?

Stává se vám, že nové oblečení dlouho nevydrží? Ztrácí svou barvu, srazí se, vytahá se nebo je jinak opotřebené?…

Číst více

Jak vyčistit skvrny od rajčat?

Jak vyčistit skvrny od rajčat?

Rajčata patří mezi nejoblíbenější zeleninu. V létě jsou sladká, voňavá a osvěžující. Hodí se do salátů, jsou skvělé ke…

Číst více

Ekologické praní? Jednoduché, účinné a šetrné především k vám

Ekologické praní? Jednoduché, účinné a šetrné především k vám

Možná už jste toho o ekologickém praní slyšeli víc než dost, ale zatím jste neměli odvahu některý z eko prostředků…

Číst více

Jak kombinovat barvy oblečení?

Jak kombinovat barvy oblečení?

Máte rádi barevné outfity, ale nejste si jistí, zda se k sobě barvy hodí? Máme jednoduchý návod, jak sladit různé…

Číst více

Jak se obléct do deště?

Jak se obléct do deště?

Prší a vy přesto musíte ven? Bojíte se, že vás déšť zastihne během procházky přírodou? Buďte připravení a zůstaňte v…

Číst více

Jak nosit čepici?

Jak nosit čepici?

Jsou čepice vaším oblíbeným módním doplňkem? Nebo máte pocit, že vám žádná na hlavě nesluší? Může to být špatným…

Číst více

Máte kvalitní oblečení do přírody?

Máte kvalitní oblečení do přírody?

Kdo se chystá vyrazit do přírody, měl by mít na sobě kvalitní oblečení a obuv, díky kterým ho nepřekvapí žádné počasí.…

Číst více