Ještě nejste naším registrovaným zákazníkem? Zaregistrujte se a získejte zdarma e-book, který Vám pomůže udržet oblečení stále jako nové.
Zákaznická podpora
+420 608 330 123
(Po-Pá, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.cz
Potisk a výšivka
+420 739 054 455
(Po-Pá, 7-15:30)
potisk@dobrytextil.cz
Nakupte ještě za 1 099 Kč
a dopravu máte zdarma

Výrobci 3. 8. 2017

GUSTAV DAIBER GmbH

Společnost Gustv Daiber GmbH je v dnešní době jedním z předních výrobců reklamního textilu v Evropě. Výjimečná je zejména široká nabídka produktů, které se přizpůsobují módním trendům. Tato značka je zárukou kvality za velmi příznivé ceny.


Historie

    Zakladatelem společnosti byl Gustav Daiber, který ji založil v roce 1912 jako agenturu pro prodej textilních doplňků. V dalších letech byly obchody s textilními doplňky úspěšné. Jednalo se hlavně o elastické úplety, nitě a knoflíky.

  

   V roce 1950 se firmy ujala druhá generace v čele s Walterem Daiberem, který pokračoval v prodeji. Uvědomil si ale, že není důležité pouze prodávat, ale také vyrábět. Začal tedy s výrobou mašlí pro místní odvětví průmyslu se spodním prádlem. Při oslavách 50. výročí se zrodil nový business plán firmy s dovozem doplňků z Francie a Itálie.

   V roce 1974 nastupuje již třetí generace a mladý 19letý Rolf přebírá firmu po svém otci. Jeho první pracovní cesta vede Do Taiwanu, aby zde získal nové výrobce. V dalších letech začíná firma s potisky a výšivkami, které udržují krok s módou této doby, a tím se dostává na vedoucí pozici na trhu. V 80. letech zavádí firma offsetové potisky a zřizuje pobočku v Hong Kongu, odkud mnoho let zboží úspěšně distribuuje. V 90. letech se business   rozrůstá díky založení nového závodu na transferový tisk v Irsku.

   V roce 1995 se zrodil v hlavě Rolfa Daibera nápad s prodejem čepic, který jak se ukázalo, byl historicky velmi významný.  V roce 1996 byl do Hamburku dodán první kontejner s 154 000 čepicemi a během chvíle se ze společnosti stala evropská jednička v dodávkách čepic na trh. Brzy na to začíná Daiber produkovat vlastní čepice pod privátní značkou Myrtle Beach. V roce 2001 vzniká další privátní značka reklamního a funkčního oblečení pod názvem James & Nicholson.

   Po 100 letech na trhu se v roce 2012 stává Gustav Daiber GmbH světovou společností. V současnosti má se svými značkami James & Nicholson (oblečení) a Myrtle Beach (čepice, šály, deky, ručníky aj.) nejširší nabídku reklamního a funkčního textilu v Evropě.

 

 

Móda, technologie a zodpovědnost

   Gustav Daiber GmbH se snaží i v dnešní době držet krok s módou a novými technologiemi. Zároveň chce, aby jejich výrobky byly vyrobeny za férových podmínek a v souladu s životním prostředím. Kvůli své sociální a ekologické odpovědnosti je společnost členem několika mezinárodních asociací a splňuje podmínky pro udělení významných certifikátů za zlepšování pracovních podmínek, ekologickou ohleduplnost a dodržování práv zaměstnanců. Zároveň se zavazuje k omezování používání chemikálií a jejich produkty nesou certifikát Oeko-Tex, který zaručuje, že při jejich výrobě nebyly použity žádné zdraví škodlivé látky.

 

 JAMES & NICHOLSON

   Značka James & Nicholson představuje pestrou škálu módního, sportovního, pracovního a business oblečení. To vše vyrábí s velkou sociální a environmentální zodpovědností. V nabídce je obrovské množství sortimentu pro muže, ženy i děti v různých velikostech a mnoha barevných odstínech. Zakoupit můžete také deky této značky.

 

MYRTLE BEACH  

   Pod značkou Myrtle Beach se můžete setkat jak s módními pokrývkami hlavy, tak i se sportovními čepicemi či šálami za výhodné ceny. V nabídce jsou také župany.

 

Pokud hledáte kvalitní textil za rozumné ceny, pak je zboží tohoto výrobce určeno právě Vám. A nezapomeňte, že si u nás můžete vybraný textil nechat vylepšit potiskem.


Líbil se vám článek?
Sdílejte jej s přáteli

Rubrika

Výrobci Zajímavosti



Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková

Do společnosti Dobrý textil jsem nastoupila už v roce 2017. Nejdříve jsem začala pracovat jako součást zákaznické podpory a vyřizovala jsem také objednávky. Postupně jsem se ale stále více začala věnovat psaní článků na blog a správě produktů. Nakonec jsem tedy zákaznickou podporu opustila a naplno se nyní věnuji produktovému managementu a marketingu.



Komentáře

Zatím žádné názory


Napsat komentář





Články, které by vás mohly zajímat 9

Gumbies - eko a trendy žabky zrozené v Austrálii

Gumbies - eko a trendy žabky zrozené v Austrálii

Proč jsou žabky Gumbies naší oblíbenou letní obuví? Má to hned několik důvodů a všechny najdete v tomto článku.

Číst více

Představujeme výrobce Jerry Fabrics - Povlečení a osušky s oblíbenými motivy

Představujeme výrobce Jerry Fabrics - Povlečení a osušky s oblíbenými motivy

Hledáte zábavné povlečení a osušky pro děti s jejich oblíbenými motivy? Pak právě pro Vás jsme rozšířili nabídku o…

Číst více

Logistické centrum společnosti Malfini

Logistické centrum společnosti Malfini

Malfini Czech, a.s. je největším tuzemským výrobcem a distributorem reklamního textilu a pracovního oblečení. Vývojové…

Číst více

ARDON SAFETY s.r.o.

ARDON SAFETY s.r.o.

Společnost ARDON SAFETY vznikla v roce 2000 a je přední velkoobchodní společností s pracovními oděvy, ochrannou a…

Číst více

HALFAR®

HALFAR®

Společnost Halfar® se zabývá výrobou kvalitních reklamních i speciálních tašek, batohů, konferenčních desek a spoustou…

Číst více

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s. je přední výrobce a dovozce pracovního i volnočasového oblečení. Přečtěte si tento článek a dozvíte…

Číst více

Společnost Malfini

Společnost Malfini

Společnost Malfini®, s hlavním sídlem v Ústí nad Labem, vznikla v roce 2000 pod původním názvem Adler® a je výrobcem…

Číst více