Jarní akce! Doprava na PPL ParcelShop ZDARMA!
Ještě nejste naším registrovaným zákazníkem? Zaregistrujte se a získejte zdarma e-book, který Vám pomůže udržet oblečení stále jako nové.
Zákaznická podpora
+420 608 330 123
(Po-Pá, 7-15:30)
obchod@dobrytextil.cz
Potisk a výšivka
+420 739 054 455
(Po-Pá, 7-15:30)
potisk@dobrytextil.cz
K tomuto nákupu získáváte
DOPRAVU ZDARMA

Výrobci 8. 1. 2019

Logistické centrum společnosti Malfini

Malfini Czech, a.s. je největším tuzemským výrobcem a distributorem reklamního textilu a pracovního oblečení. Vývojové středisko a sídlo společnosti je v Ústí nad Labem, logistické centrum v Ostravě. A my vám ho nyní trochu představíme.


Jako dlouholetý obchodní partner společnosti Malfini jsme dostali pozvání toto ohromné logistické centrum navštívit a nahlédnout mu pod “střechu“.

Prohlédněte si kompletní sortiment a nakupujte textil Malfini za skvělé ceny. Chcete nahlédnout do zákulisí Malfini? Pak čtěte dále.

Textilní výrobky, jako jsou trička, polokošile, mikiny i pracovní oblečení, si Malfini nechává šít v řadě továren v asijských zemích od Číny, přes Laos či Bangladéš až po Turecko. Továrny jsou pod neustálou kontrolou společnosti Malfini a nejsou zde zaměstnávány žádné děti! Právě naopak! Malfini se spolu s mezinárodní charitativní nadací ADRA zapojil do pomoci vzdělávacímu centru Čalantika v Bangladéši. Zástupci společnosti Malfini předali osmdesáti dětem školní uniformy a další školní pomůcky, zajistili jim na celý rok školné, denně teplý a výživný oběd, filtry pro výrobu pitné vody i edukativní výlet. Veškeré produkty Malfini splňují nejpřísnější kritéria a nesou pečeť kvality BSCI, WRAP.

DobrýTextil je dlouholetý obchodní partner a držitel certifikátu Gold Partner.

Pokud si na DobrýTextil.cz objednáte zboží od výrobce Malfini, jsou veškeré jeho produkty k nám odesílány z jejich moderního skladu v Ostravě. Stavba tohoto obrovského automatizovaného skladu se stala největším projektem roku 2015 a stála přes 50 milionů korun.

Toto logistické a skladovací centrum vzniklo teprve nedávno a to během pouhých šesti měsíců. Malfini měl původně sklad v ostravské čtvrti Přívoz. Ten postavil v roce 2012, ale vzhledem k rychlému nárůstu obliby jeho produktů, už kapacitně nedostačoval a bylo nutné se přesunout do větších prostor.

Nová skladová a logistická hala má celkovou plochu téměř 19.300 m2 a umožňuje tak uskladnit až 300.000 balíků v regálové zóně. Do haly se vejde okolo 25 milionů kusů textilu.

Hala je také výjimečná svou výškou 15 metrů. Díky této výšce je možné mít pod střechou regály vysoké až 12,5 metru a uskladnit tak spousty textilu na co nejmenší ploše. Hala má také LED speciální inteligentní osvětlení (1,5 km světel řízených počítačem) a 600 protipožárních čidel jen ve skladové zóně. Denně se odtud odešle až 250 000 kusů textilu, což představuje zhruba 3 500 balíků. Za rok se zde vyexpeduje okolo 20 000 tun zboží.

Dokonalý systém příjmu, kompletace i expedice zboží

Malfini dbá na kvalitu svých výrobků a tak uplatňuje na jedničku promyšlený systém příjmu a kontroly ušitého textilu. První kontroly se provádí už v asijských továrnách, kde má společnost vlastní lidi. Další z kontrol následuje po přepravě zboží do ČR. Po příjmu zboží v ostravském skladě se nejprve provádí kontrola celých krabic s textilem. Pokud má některá z přijatých krabic zjevné vady, například byla zničena při přepravě, tak se tato krabice označí a z příjmu vyřadí. U takto poškozených krabic se následně kontroluje obsah a počítají kusy.

Malfini Czech příjem zboží

Další kontrola je namátková. Vezme se určitý vzorek textilu a provádí se kontrola shody s velikostními tabulkami, kontrola srážlivosti, odstínu barvy, střihu atd. U bezpečnostních oděvů se kontroluje, zda textil a bezpečnostní prvky, například reflexní pruhy, odpovídají požadovaným normám.

Jakmile je zboží zkontrolováno, může být naskladněno do předem určené pozice ve skladu. Jelikož regály dosahují ohromné výšky, jsou pro naskladnění a vyskladnění krabic z regálů využívány vysokozdvižné vozíky. Celá hala je rozdělena na dva hlavní úseky. Jeden z úseků je skladovací, druhý vychystávací. Aby byla expedice maximálně efektivní, zboží se podle prodejnosti doplňuje do vychystávacího úseku, kde probíhá kompletace objednávek.

Malfini Czech skladování textilu

Každý druh, velikost a barva textilu má svou pozici. Textil je zde navíc uložen ne podle typu a barev, ale od nejprodávanějších kousků, po ty méně prodávané. V této části probíhá vychystávání jednotlivých objednávek podle pokynů řízených počítači. Jakmile se zboží vychystá, zboží se v plastové přepravní bedně pošle na dopravníku k závěrečné kontrole a zabalení.

A jak to funguje po technické stránce?

V ostravském centru je celý proces vyskladňování zboží řízen přes pokročilý DCIxWMS systém pro správu skladu od společnosti AIMTEC. Tento systém spojuje kombinaci různých logistických a informačních technologií přes programovatelný logický automat (PLC). Jedná se o ucelený systém používaný pro automatizaci procesů řízení výrobních a vychystávacích linek. Systém je plně propojený s podnikovým softwarem.

Malfini Czech kompletace textilu

Zboží je vyskladňováno jak ze spádových regálů, tzv. Flow Racků, tak s využitím Kardex Shuttle systému. Identifikace přepravek se provádí pomocí RFID (čteček čárkových kódů), vozíků s navigací, automatizovaných dopravníků a uzavřených skladových systémů.

Kromě těchto systémů připravuje průběžně vývojové a programátorské oddělení společnosti Malfini i vlastní aplikace, transakce a dohledová centra, která vedou k neustálému monitoringu procesů, dohledávaní a odstraňování “úzkých míst“, a tím k radikálnímu zvýšení produktivity a snížení chybovosti.

Malfini Czech balení textilu

Moderní technologie zde umožňují proces expedice zboží k zákazníkovi maximálně urychlit. Díky tomu skvěle zmáknutému procesu a 100% fungující spolupráci jsme schopni vaši objednávku s textilem Malfini dodat do 48 hodin.

Kompletní nabídku textilu Malfini najdete zde.

Závěrečná kontrola a odeslání zboží

Jakmile je textil vychystán, přichází na řadu další kontrola, kdy pracovník ručně překontroluje veškerou objednávku. Z přepravek se balí textil už přímo do krabice, ve které putuje třeba do DobréhoTextilu :)

Poté na pásu odjíždí po dopravníku k opáskování. Po tomto procesu je připravena, společně s dalšími krabicemi k příjezdu kurýra, který krabice odveze na Depo.

Součástí logistické haly je i showroom kompletního sortimentu, kde si zákazník může textil „osahat“ a přesvědčit se o kvalitě, kterou Malfini bezesporu dodává. Textil Malfini je zkrátka kvalita za rozumnou cenu!

Malfini Czech Showroom textilu


Líbil se vám článek?
Sdílejte jej s přáteli

Rubrika

Výrobci



Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková
Autor článku
Monika Bečková Hloušková

Do společnosti Dobrý textil jsem nastoupila už v roce 2017. Nejdříve jsem začala pracovat jako součást zákaznické podpory a vyřizovala jsem také objednávky. Postupně jsem se ale stále více začala věnovat psaní článků na blog a správě produktů. Nakonec jsem tedy zákaznickou podporu opustila a naplno se nyní věnuji produktovému managementu a marketingu.



Komentáře

Zatím žádné názory


Napsat komentář





Články, které by vás mohly zajímat 9

Gumbies - eko a trendy žabky zrozené v Austrálii

Gumbies - eko a trendy žabky zrozené v Austrálii

Proč jsou žabky Gumbies naší oblíbenou letní obuví? Má to hned několik důvodů a všechny najdete v tomto článku.

Číst více

Představujeme výrobce Jerry Fabrics - Povlečení a osušky s oblíbenými motivy

Představujeme výrobce Jerry Fabrics - Povlečení a osušky s oblíbenými motivy

Hledáte zábavné povlečení a osušky pro děti s jejich oblíbenými motivy? Pak právě pro Vás jsme rozšířili nabídku o…

Číst více

ARDON SAFETY s.r.o.

ARDON SAFETY s.r.o.

Společnost ARDON SAFETY vznikla v roce 2000 a je přední velkoobchodní společností s pracovními oděvy, ochrannou a…

Číst více

HALFAR®

HALFAR®

Společnost Halfar® se zabývá výrobou kvalitních reklamních i speciálních tašek, batohů, konferenčních desek a spoustou…

Číst více

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s.

Canis Safety a.s. je přední výrobce a dovozce pracovního i volnočasového oblečení. Přečtěte si tento článek a dozvíte…

Číst více

GUSTAV DAIBER GmbH

GUSTAV DAIBER GmbH

Společnost Gustv Daiber GmbH je v dnešní době jedním z předních výrobců reklamního textilu v Evropě. Výjimečná je…

Číst více

Společnost Malfini

Společnost Malfini

Společnost Malfini®, s hlavním sídlem v Ústí nad Labem, vznikla v roce 2000 pod původním názvem Adler® a je výrobcem…

Číst více